A e dini se Hatay është shpallur nga UNESCO si “Qyteti i Gastronomisë”?

A e dini se Hatay është shpallur nga UNESCO si “Qyteti i Gastronomisë”?

Në muajin qershor të vitit 2017, Hatay aplikoi në kategorinë e gastronomisë së rrjetit të Qyteteve Kreative të UNESCO-s dhe prej datës 1 nëntor 2017 ai mban titullin “Qyteti i Gastronomisë” i UNESCO-s... E thënë ndryshe, Hatayi njihet zyrtarisht (certifikuar) në fushën ndërkombëtare me kulturën e pasur të kuzhinës.