A e dini se festa e parë dhe e vetme për fëmijët në mbarë botën u është dhuruar atyre nga themeluesi i Republikës së Turqisë, Mustafa Kemal Ataturk?

A e dini se festa e parë dhe e vetme për fëmijët në mbarë botën u është dhuruar atyre nga themeluesi i Republikës së Turqisë, Mustafa Kemal Ataturk?

23 prilli është data e çeljes së Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë (TBMM), që këtë vit feston 100-vjetorin, në vitin 1935 u bashkua me Festën e Sovranitetit të Popullit dhe filloi të festohet si Dita e Sovranitetit Kombëtar dhe Festa e Fëmijëve. Në këtë datë janë hedhur themelet e Republikës së Turqisë dhe sovraniteti i ka kaluar në mënyrë të pakushtëzuar kombit turk, dhe kjo ditë festohet me entuziazëm nga fëmijët.