A e dini se bakllavaja është regjistruar si një ëmbëlsirë turke?

A e dini se bakllavaja është regjistruar si një ëmbëlsirë turke?

Pothuajse çdo shoqëri në Lindjen e Mesme, Mesdheun Lindor, Ballkan dhe Kaukaz e prezanton bakllavanë si një ëmbëlsirë tradicionale të vendit të tij. Por në 8 gusht 2013 bakllavaja është certifikuar (regjistruar) nga Komisioni i Bashkimit Evropian si një ëmbëlsirë turke. Në Turqi kjo ëmbëlsirë sot identifikohet më shumë me qytetin e Gaziantepit.