Çfarë ka ndodhur më 17 qershor?

Çfarë ka ndodhur më 17 qershor?

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 17 qershor.