A e dini se Viti i Ri festohet në shumë vende të botës me tradita dhe aktivitete të ndryshme?

A e dini se Viti i Ri festohet në shumë vende të botës me tradita dhe aktivitete të ndryshme?

Kalendari gregorian në Turqi u pranua më 26 dhjetor 1925 dhe për herë të parë në vitin 1926, me qëllim që të festohej Viti i Ri, u hodh shorti i lotarisë.