A e dini se qyteti antik i Trojës çdo vit vizitohet nga më shumë se 500 mijë vizitorë?

A e dini se qyteti antik i Trojës çdo vit vizitohet nga më shumë se 500 mijë vizitorë?

Qyteti antik i Trojës, që ndodhet në Çanakala të Turqisë, është njëri prej qyteteve më të famshme antike të botës. 9 shtresa të gjetura në Trojë janë tregues i një periudhe të pandërprerë të banimit më të gjatë se 3-mijëvjeçare dhe mundësojnë studimin e qytetërimeve që kanë qenë të vendosura në këtë gjeografi, që bashkon rajonet e Anadollit, Egjeut dhe Ballkanit.


Fjalët Kyçe: qyteti antik , Troja , Çanakala , Turqi , UNESCO