A e dini se pianisti turk Fazıl Say është një nga kompozitorët më të rëndësishëm në botë?

A e dini se pianisti turk Fazıl Say është një nga kompozitorët më të rëndësishëm në botë?

Fazıl Say ka lindur në vitin 1970 dhe filloi të luante piano në moshën katër vjeçare, ndërsa në moshën 14-vjeçare, ai bëri kompozimin e tij të parë. Say, i cili në vitin 1994 e fitoi vendin e parë në Konkurrencën Evropiane të Solistëve të Ri të Koncertit, karrierën e tij të koncerteve e filloi si fitues i Konkursit Ndërkontinental të mbajtur në Nju-Jork në vitin 1995.