A e dini se mali Ida, i cili përmendet në mitologjinë greke, sot njihet me emrin mali Kaz?

A e dini se mali Ida, i cili përmendet në mitologjinë greke, sot njihet me emrin mali Kaz?

Në veprën e tij të famshme “Iliada”, Homeri i referohet malit Ida, pra maleve Kaz, si “nëna e kafshëve të egra dhe me shumë burime”. Malet Kaz ndodhen mes prefekturave Çanakala dhe Balikesir në Anadollin veriperëndimor.