A e dini se kur ka ardhur kafeja në Anadoll?

A e dini se kur ka ardhur kafeja në Anadoll?

A e dini se kafeja është sjellë së pari në Stamboll nga Jemeni në shekullin e 16-të dhe më pas ishte e njohur si “Kafe Turke” për shkak të mënyrës së gatimit të shpikur nga turqit?


Fjalët Kyçe: kafe , kafe turke , Anadoll , Stamboll , Evropë