A e dini se Herodoti, i cili njihet si babai i historisë, ka lindur në Bodrum të Turqisë?

A e dini se Herodoti, i cili njihet si babai i historisë, ka lindur në Bodrum të Turqisë?

Bodrumi, apo “Halicarnassos” siç njihet në histori, është një qytet i Anadollit Perëndimor, ku janë të ndërthurur dielli, deti, natyra dhe legjendat. Ky qytet, i cili ka pritur shumë civilizime me historinë e tij të gjatë që daton 3 mijë vjet para erës sonë, është gjithashtu vendi ku Herodoti, i njohur si babai i historisë, lindi në shekullin 5-të p.e.s.