A e dini se borsa e parë në botë është themeluar në qytetin antik Aizanoi në Turqi?

A e dini se borsa e parë në botë është themeluar në qytetin antik Aizanoi në Turqi?

Aizanoi është një qytet antik që ndodhet 58 km larg nga qendra e Kutahyas në nënprefekturën Çavdarhisar. Ky qytet antik për nga struktura kulturore njihet edhe se “Efesi i dytë”. Në qytetin romak Aizanoi, i cili u zbulua në vitin 1824 dhe ku ndodhen mbetjet arkeologjike të ruajtura mirë, prej vitit 1970 e këtej po zhvillohen gërmimet arkeologjike.


Fjalët Kyçe: Turqi , Kutahya , Çavdarhisar , Aizanoi