Analiza e javës - Tarrantizmi singalez

Analiza e javës - Tarrantizmi singalez

Javën e re e nisëm me një sulm të ri terrorist. Këtë herë sulmi ndodhi në Sri-Lankë, një vend i Azisë jugore, fqinj me Indinë. Në kryeqytetin Kolombo dhe tre qytete të vendit, në ditën e Pashkëve u sulmuan tre kisha dhe katër hotele, duke vrarë mbi 300 njerëz dhe plagosur më shumë se 500 të tjerë. Dëgjoni analizën e Profesorit Kudret Bulbul, Dekan i Fakultetit të Shkencave Politike të Universitetit “Yildirim Beyazit” në Ankara, për sulmet e fundit në Sri-Lankë.