Analiza e javës – Periudha e Reisit në Iran

Analiza e javës – Periudha e Reisit në Iran

Presidenca e presidentit të ri të Iranit, Ibrahim Reisi, u konfirmua nga Ali Khamenei javën e kaluar dhe ai mori mandatin e tij në një ceremoni zyrtare. Reisi më vonë u betua në një ceremoni të organizuar në Asamblenë e Këshillit Islamik dhe filloi detyrën e tij si president. Mesazhet se Irani do të përmirësonte marrëdhëniet me fqinjët e tij dhe ato në fusha të ndryshme, janë shprehur nga Presidenti që nga fushata elektorale.