Analiza e javës – Lindja e Mesme pas periudhës së Trumpit

Analiza e javës – Lindja e Mesme pas periudhës së Trumpit

Pas zgjedhjeve presidenciale në SHBA më 3 nëntor 2020, republikani Donald Trump humbi vendin e tij nga demokrati Joe Biden. Edhe pse rezultatet zyrtare të zgjedhjeve nuk janë njoftuar ende, Biden ka deklaruar fitoren e tij, por Trump vazhdon të apelojë. Fakti që Trump ka filluar procesin gjyqësor ndoshta nuk do të ndryshojë rezultatet e zgjedhjeve, ndërsa Biden në janar të vitit 2021 do të ulet në karrigen e presidentit. Për më tepër dëgjoni vlerësimin e profesorit të asociuar Murat YEŞİLTAŞ, Drejtor i Studimeve të Sigurisë pranë Fondacionit për Kërkime Politike, Ekonomike dhe Sociale (SETA) në Ankara.