Turqia e fuqizon Shqipërinë me antidronë

Turqia e fuqizon Shqipërinë me antidronë

Një kompani turke që vepron në qytetin Antalie të Turqisë, armët kundër dronëve të dizajnuar nga inxhinierët turq dhe që i ka prodhuar për Forcat e Armatosura Turke ka filluar t'i eksportojë në Shqipëri dhe Katar.

Kompania Sistemet e Mbrojtjes së Teknologjive Kombëtare të Luftimit (Ulusal Harp Teknolojileri Savunma Sistemleri AŞ) që si rezultat i inspektimeve të Ministrisë Turke të Mbrojtjes posedon një lloj certifikate të sigurisë të NATO-s, 25 vite zhvillon punime të modelimit të armëve antidron.

Koordinatori i Hulumtimit dhe Zhvillimit të kompanisë, Bekir Yalçın, në një prononcim mediatik tha se janë një kompani që prodhojnë jammer (bllokues valësh), ndërsa pas kërkesës nga Forcat e Armatosura Turke kanë filluar prodhimin e armëve antidron për të luftuar kundër rreziqeve si tregtia e drogës, sulmet terroriste, spiunazh.