Shqipëri: Dita e Evropës/Qasja e BE-së ndaj Ballkanit Perëndimor, jo thjesht politikë zgjerimi, por rikthimi i ballkanasve në shtëpinë e tyre

Shqipëri: Dita e Evropës/Qasja e BE-së ndaj Ballkanit Perëndimor, jo thjesht politikë zgjerimi, por rikthimi i ballkanasve në shtëpinë e tyre

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka dalë bashkë me ambasadorin e BE-së në Tiranë, Luigi Soreca në një deklaratë për mediat me rastin e Ditës së Evropës. Rama tha se dita e Europës, na gjen një situatë tejet të jashtëzakonshme që na pamundëson ritualet e zakonshme në kremtimin e kësaj dite të veçantë duke falënderuar udhëheqësit e BE-së për mbështetjen ndaj Ballkanit Perëndimor dhe Shqipërisë.