Protesta kundër restaurimit të minares së xhamisë së Ali Pashës në Ohër

Protesta kundër restaurimit të minares së xhamisë së Ali Pashës në Ohër

Restaurimi i Xhamisë së Ali Pashës, një monument historik nga shekulli XVI, që ndodhet në qytetin e Ohrit ka nxitur sërish reagimet e maqedonasve në këtë qytet. Po historianët i kanë vlerësuar si tendencioze dhe të pakuptimta protestat kundër rindërtimit të minares.