Në Stamboll do të hapet konsullata e Malit të Zi

Në Stamboll do të hapet konsullata e Malit të Zi

*Realizohet një kërkesë e hershme e mërgatës nga Mali i Zi në Stamboll. Qeveria e Malit të Zi sjell vendimin për hapjen e konsullatës së përgjithshme të Malit të Zi në Stamboll.

*Ministri i Jashtëm i Mali të Zi, Srgjan Darmanoviq qëndroi për vizitë pune në Kosovë. Në takimet me zyrtarët e kosovarë u tha se ideja e shkëmbimit të territoreve Kosove-Serbi, nuk është e mirë.

*Qendra rajonale për art, kulturë dhe media “Elita Plus” nga Ulqini organizon konferencën “Përfaqësimi i pakicës shqiptare në organet e administratës lokale dhe shtetërore-situata aktuale dhe sfidat”

*Në Ulqin u shënua Dita Botërore e Poezisë

Për më shumë hollësi rreth këtyre zhvillimeve ndiqni raportin javor të korrespondentes tonë në Mal të Zi, Vera Alibegu Katana.