Maqedoni e Veriut – Mbi 1,8 milionë qytetarë votojnë për të zgjedhur presidentin e ri të vendit

Maqedoni e Veriut – Mbi 1,8 milionë qytetarë votojnë për të zgjedhur presidentin e ri të vendit

#BlerimReka i mbështetur nga opozita shqiptare, #StevoPendarovski i LSDM-së dhe BDI-së në pushtet, si dhe #GordanaSiljanovska e opozitës maqedonase, VMRO-DPMNE, pretendojnë të marrin timonin e shtetit dhe të zëvendësojnë kryetarin aktual #GjorgeIvanov. Mbi 1 milion e 800 mijë qytetarë me të drejtë vote në 3.480 vendvotime brenda vendit dhe në 32 jashtë tij do të vendosin se cilit nga tre kandidatët për president të Republikës së Maqedonisë së Veriut do t`ia japin besimin për ta drejtuar shtetin në mandatin e ardhshëm 4-vjeçar.