Kurti nuk e do nismën “Ballkani i Hapur”

Kurti nuk e do nismën “Ballkani i Hapur”

Të enjten më 29 korrik u takuan në Shkup Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama, Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq dhe Kryeministri i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev. Të tre liderët paralajmëruan se nga fillimi I vitit 2023 do të fillon lëvizja e lirë e njerëzve e mallrave në mes të këtyre shteteve. Por, kryeministri i Kosovës Albin Kurti, i cili nuk morri pjesë në takim, edhe më tej shprehet kundër kësaj nisme të riemërtuar tashmë nga “Mini-Schengen”, në “Open Balkan”.