Kryeministri i Malit të Zi, Dushko Markoviq priti në një takim pune Ambasadoren e Turqisë në Mal të Zi, Songul Ozan

Kryeministri i Malit të Zi, Dushko Markoviq priti në një takim pune Ambasadoren e Turqisë në Mal të Zi, Songul Ozan
  • Në takimin dypalësh që pati ambasadorja e Turqisë në Mal të Zi, Songul Ozan me kreun e ekzekutivit, Dushko Markoviq u veçuan fushat në interes të bashkëpunimit. Edhe këtë radhë u vlerësuan lartë marrëdhëniet midis malit të Zi dhe Turqisë.
  • Edhe për vitin 2019-të TIKA do të ndihmojë me projekte të shumta në fushën e arsimit në Mal të Zi. Takimi i Koordinatorit t TIKA-s Enver Resuloğullari me ministrin e Arsimit të Malit të Zi, Damir Shehoviq.
  • Turkish Airlines” (THY) rrit numrin e fluturimeve për në Mal të Zi. Nga data 3 Mars e këtij viti, 14 fluturime në javë.
  • Në Ulqin qëndroi për vizitë pune ministri i Punës dhe Përkujdesjes Sociale, Kemal Purishiq.
  •  Avancohet bashkëpunimi midis Këshillit Kombëtar të shqiptarëve në Mal të Zi dhe atij në Serbi. Kërkohet ndihmë nga Prishtina dhe Tirana zyrtare për çështjet e arsimit, kulturës dhe medias.
  • Ambasada e Kosovës në Mal të Zi shënoi 11-vjetorin e pavarësisë. Instituti “Yunus Emre” në Podgoricë nis projektin “Trashëgimia orientale në Mal të Zi”

Për hollësi rreth këtyre zhvillimeve, ndiqni raportin javor të korrespondentes tonë në Mal të Zi, Vera ALIBEGU KATANA.