Krahu i Operacioneve Speciale ajrore të ShBA-së sërvitje në Shqipëri

Krahu i Operacioneve Speciale ajrore të ShBA-së sërvitje në Shqipëri

Për rreth një javë, nga data 29 korrik deri më 5 gusht, njësia operative e Komandës së Operacioneve Speciale të Forcës Ajrore të Shteteve të Bashkuara, kreu veprime dhe fluturime stërvitore në hapësirën ajrore shqiptare.

Trupat shqiptare të Forcave të Armatosura, pjesë e kontigjentit të pestë në Herat, Afganistan janë dekoruar me medaljen e NATO-s. Medalja ka ardhur si rezultat i shërbimit të shquar “Ressolute Support Mission”. Ministrja e Mbrojtjes së Shqipërisë, Olta Xhaçka ka shprehur krenarinë për këtë vlerësim të marrë.