Ambasadorja e Turqisë në Mal të Zi Songul Ozan qëndroi për vizitë në Ulqin

Ambasadorja e Turqisë në Mal të Zi Songul Ozan qëndroi për vizitë në Ulqin
  •  Ambasdorja e re e Turqisë në Mal të Zi  Songul Ozan me bashkpunëtorët  e saj vizitoi qytetin e Ulqinit. Në përbërje e delegacionit ishin edhe përaqësuiesit e Institucioneve turke që veprojnë në Malin e Zi.
  • Në Podgoricë u takuan  drejtarat e policiës së Malit të Zi dhe Turqisë. Veslelin Veloviq dhe Xhelal Uzunkaja ranë dakord për vazhdimin e bashkëpunimit në pengimin e krimti të organizar.
  • Ministri i Kulturës në Qeverinë e Malit të Zi premton projekte të shumta zhvillimore për komunën e Ulqinit. Takim i Minsitrit të Kulturës Aleksandar Bogdanoviq me kryetarine Komunës së ulqinit Loro Nrekiq.
  • Delegacioni nga Ulqini mori pjesë në takimin e tretë të Unionit të Bashkive Shqiptare në Rajon i cili u zhvillua  në Tetovë.
  • Shenohet 40 vjetori i termetit katastrofal në Mal të Zi i cili krahas shkatërrimeve të mëdha për pasojë pati edhe 101 viktima.
  • Në Ulqin do të promovohet libri i fundit i shkrimtarit shqiptarë Ridvan Dibra “ Dashuritë e virgjëreshës Madalenë”.

 

 

Për hollësi rreth këtyre zhvillimeve ndiqni raportin e korrespondentes tonë në Mal të Zi Vera ALIBEGU KATANA