Ambasada e Turqisë në Podgoricë shënoi 29 Tetorin, Ditën e Republikës

Ambasada e Turqisë në Podgoricë shënoi 29 Tetorin, Ditën e Republikës
  • Në Podgoricë u organizua ceremonia e shënimit të Ditës së Republikës së Turqisë.
  • Ambasadorja e Turqisë në Mal të Zi, Songul Ozan lexoi mesazhin e Presidentit të Turqisë Rexhep Taip Erdogan. Ajo i vlerësoi lartë marrëdhëniet Turqi–Mali i Zi.
  • Harmonia ndëretnike dhe ndërfetare në Mal të Zi, modeli më i mirë  për Ballkanin.
  • Turqia e përkushtuar ndaj shprehjes së Ataturkut “Paqe në vend, paqe në botë
  • Turqia kontribuon për paqen dhe stabilitetin e vazhdueshëm në nivel rajonal dhe global

Ceremoninë solemne të shënimit të kësaj date, për Zërin e Turqisë e përcolli në Podgoricë, korrespondentja jonë atje Vera ALIBEGU KATANA.