Zgjedhjet vendore në Turqi

Qytetarët në 31 mars 2019 zgjodhën drejtuesit e tyre vendorë për 5 vitet e ardhshme.

Zgjedhjet vendore 2019

Forcat politike që garuan në këto zgjidhje me vendim të Këshillit të Lartë Zgjedhor të Turqisë (YSK) ishin:  Partia për Drejtësi dhe Zhvillim (AK Parti), Partia Popullore Republikane (CHP), Partia Lëvizja Nacionaliste (MHP), Partia İYİ dhe Partia Demokratike e Popujve (HDP), Partia e Turqisë së Pavarur (BTP), Partia e Bashkimit të Madh (BBP), Partia Demokrate (PD), Partia Demokratike e Majtë (DSP), Partia Lumturia (Saadet), Partia Komuniste e Turqisë (TKP) dhe Partia Vatan.  Zgjedhjet e 31 marsit janë të 19-at zgjedhje vendore që janë mbajtur në historinë moderne të Turqisë, dhe të parat në sistemin e ri presidencial, i cili filloi të implementohet pas zgjedhjeve presidenciale dhe të 27-at parlamentare që u mbajtën më 24 qershor të vitit të kaluar.


Fjalët Kyçe: Këshilli i Lartë Zgjedhor i Turqisë (YSK) , sistemi i ri qeverisës , zgjedhjet e 31 marsit , Turqi , zgjedhjet vendore