Turqia festoi me entuziazëm Fitoren e Manzikertit

Qytetarët treguan një interes të madh ndaj aktiviteteve të organizuara me rastin e 948-vjetorit të Fitores së Manzikertit (Malazgirt).

Fitorja e Manzikektit (Ahlat, Bitlis)

Beteja e Manzikertit u zhvillua në vitin 1071 midis Selxhukëve, të udhëhequr nga Sulltan Alparslani, dhe ushtrisë së Bizantinit. Selxhukët korrën një fitore të lavdishme, e cila u hapi atyre dyert e Anadollit.


Fjalët Kyçe: Fitorja e Malazgirtit , Sulltan Alparsllani , Selxhukët , ushtria e Bizantit , Beteja e Manzikertit