Turqi – Zbulohet “buzëqeshja” më e lashtë në histori

Një shtambë, e cila daton rreth vitit 1.700 p.e.s. dhe është e zbukuruar me një “emoji” buzëqeshjeje, rezulton ndër gjetjet më interesante në gërmimet arkeologjike të qytetit antik të Karkamisit.

“Buzëqeshja” më e lashtë në histori

Një enë balte 3.700-vjeçare, zbukuruar me një “emoji” buzëqeshjeje, është zbuluar gjatë gërmimeve arkeologjike në qytetin antik të Karkamisit në Gaziantep të Turqisë.


Fjalët Kyçe: enë balte , emoji , buzëqeshje , Karkamis , Turqi , gërmime arkeologjike , trt shqip , trtshqip , lajme shqip