Saraji madhështor i Ishak Pashasë nën mjegull

Kompleksi Ishak Pasha është një kala që gjendet në afërsi të Malit Arë (Ağrı) 5 kilomtra larg Doubejazëtit (Doğubayazıt).

Saraji i Ishak Pashasë

Saraji i Ishak Pashasë ose ndryshe Kompleksi Ishak Pasha është një kala që gjendet në afërsi të Malit Arë (Ağrı) 5 kilomtra larg Doubejazëtit (Doğubayazıt). Në këtë Saraj ka 116 dhoma, tyrbe, xhami, mure rrethuese, oborre të brendshme dhe të jashtme, salla mbledhjeje, harem dhe kapanone.


Fjalët Kyçe: Ishak Pasha , Dogubeyzit , Agri