Roboti shtëpiak turk “Ada”

Një firmë turke ka prodhuar robotin shtëpiak me emrin “Ada”, i cili do t’u vijë në ndihmë amvisave dhe do të kryejë shumë punë në banesë. Ai do të bëjë kafe, do të gatuajë, do të programojë makinën e larjes së enëve dhe frigoriferin.

Roboti “Ada”

Roboti me emrin “Ada”, i zhvilluar nga një kompani programimi (informatik), e cila 6 vite më parë ka prodhuar në Konya robotin e parë me licencë të Turqisë, do të jetë ndihmësi më i madh i amvisave. “Ada” sipas komandës që do të marrë do të bëjë shumë punë në shtëpi, si për shembull: do të bëjë kafe, do të gatuajë, do të programojë makinën e larjes së enëve dhe frigoriferin.


Fjalët Kyçe: robot i ngjashëm me njeriun , teknologji robotike , robot turk , robotët , Turqi