Restaurohet teatri antik i Pergës në Antali

Për projektin e restaurimit të teatrit antik, për të cilin supozohet se daton nga shekulli i 2-të të erës sonë, Drejtoria e Përgjithshme e Pasurive Kulturore dhe të Muzeve pranë Ministrisë së Kulturës dhe Turizmit ka ndarë një fond prej 3 milionë lirave turke për restaurim.

Zbukurimet në muret e teatrit antik të Pergës

Teatri antik me një pasuri të rrallë historike, do të restaurohet për herë të parë.


Fjalët Kyçe: teatri antik , Perge , Qyteti antik Perge , Aksu , Antali , Turqi , restaurim