Presidenti i 8-të i Turqisë, Turgut ÖZAL në foto

Presidenti Ozal para gazetarëve me bashkëshorten Semra Ozal pas një operacioni mjekësor në ShBA, 8 maj 1992.

Turgut Ozal

Presidenti i 8-të i Republikës së Turqisë, i ndjeri Turgut Ozal, 66 vite të jetës ia kushtoi realizimit të ëndrrës për “Turqinë e Madhe", për të realizuar në Turqi një ndryshim të lirë dhe civil. Ai ka qenë lideri që solli në qendrës së vëmendjes së opinionit publik në Turqi konceptin “shteti ekziston për individin" në vend të konceptit “individi ekziston për shtetin". Në 23-vjetorin e vdekjes (17 prill 1993) Presidenti i 8-të evokohet me sukseset dhe projektet e mëdha që realizoi në fushën ekonomike dhe sociale.


Fjalët Kyçe: Turgut Ozal , Presidenti i Turqisë