Pranvera në drejtorinë e përgjithshme të Radio Televizionin Turk e shoqëruar me historikun e TRT-së

TRT-ja, institucion me veçorinë e të qenit në Turqi i “pari" dhe “i vetmi" kur përmend “transmetim të shërbimit publik", është krijuar në 1 maj 1964.

Radio Televizioni Turk TRT

Me satelitin ndërkombëtar dhe dy stacione tokësore TRT ushtron funksionin e urës ndërmjet transmetuesve të Evropës dhe Azisë; një potencial i madh me kapacitetin që nëpërmjet institucioneve mediatike kombëtare dhe ndërkombëtare në të cilat është anëtare dhe agjencive të lajmeve të përcjellë në çast dhe me të gjitha detajet zhvillimet nga vendi dhe bota. 


Fjalët Kyçe: Radio Televizionit Turk TRT , TRT shqip , Radio Zëri i Turqisë , Ankara