Pallatet dhe vilat historike më të bukura të Stambollit

Eshtë ndërtuar nga Sulltan Abdulazizi në lagjen Yskydar (Üsküdar) për motrën e tij Adile.

Pallati i Sulltaneshës Adile (Adile Sultan Kasrı)

Stambolli ka shumë objekte historike. Pa dyshim që më madhështoret janë pallatet dhe vilat. Për ata që bëjnë një plan ndryshe për shëtitje, që preferojnë vendet historike për të bërë mëngjesin, apo pirë kafenë kemi zgjedhur pallatet dhe vilat më të bukura të Stambollit.


Fjalët Kyçe: sarajet e Stambollit , vendet turistike të Stambollit , Stamboll