Kori i Ushtrisë së Kuqe “Alexandrov” dha koncert në Stamboll

Kori i Ushtrisë së Kuqe të Rusisë “Aleksandrov”, që është edhe kori zyrtar i Forcave të Armatosura Ruse, bashkë me ansamblin dha koncert në Stamboll, Turqi, 10 mars 2019.

Ansambli “Alexandrov” në Stamboll 2019

Kori i Ushtrisë së Kuqe Ruse është një gnga koret më të vjetër dhe më të mëdhenj sot. Ansambli “Alexandarov” shfaqjen e dha në sallën e koncerteve “Cemal Reşit Rey” në kuadër të aktiviteteve me rastin e shpalljes së vitit 2019 si viti i Kulturës e Turizmit Turqi-Rusi. Ekipi i përbërë nga 120 vetë (anëtarët e korit, orkestra, kërcimtarët dhe solistët) u dhuruan pjesëmarrësve për 2 orë një shfaqje të mrekullueshme. (Fotografitë janë siguruar nga Arif Hüdaverdi Yaman, Anadolu Agency - AA)


Fjalët Kyçe: Kori i Ushtrisë së Kuqe , Stamboll , ansambli Aleksandrov