Historia e mistershme e “Vajzës Cigane”

Një pjesë e mozaikut me famë të “Vajzës Cigane” vazhdon rrugën drejt shtëpisë për të mbërritur më 26 nëntor në Gaziantep të Turqisë.

Vajza Cigane

Pjesët që mungojnë dhe të nxjerra vite më parë jashtë shtetit (1960) të mozaikut “Vajza Cigane”, e cila kthyer në një nga simbolet e Gaziantepit, po kthehen në shtëpi pas një kohe të gjatë. Mozaiku është gjetur në dyshemenë e dhomës së ngrënies të një vile romake në Qytetin Antik Zeugma në juglindje të Turqisë.

 

Fjalët Kyçe: Vajza Cigane , mozaikët e Zeugma , Gaziantep , vilat romake , trafikimi i objekteve artistike