Fotografi historike nga betejat në Çanakala

Fitorja e Çanakalasë, në vitin 1915, dha vetëdijen e qenësisë së kombit turk. Kjo luftë është edhe një pikëkthesë në rrugën, që çoi deri në themelimin e Republikës së Turqisë. Le të kthehemi tani 101 vjet më parë, më 18 mars 1915. Moti ishte i kthjellët dhe i bukur, horizonti i pastër dhe deti i qetë.

Lufta e Çanakalasë
Fotografi historike nga betejat në Çanakala

Fjalët Kyçe: Lufta e Çanakalasë , Fitorja e Çanakalasë , dëshmorët e Çanakalasë , Çanakala , Dardanele , Turqi , trt shqip , trtshqip , lajme shqip