Foto të rralla nga Ofensiva e Madhe dhe Ataturku (1922)

Nën drejtimin e Mustafa Kemal Ataturkut ushtria turke më 26 gusht 1922 filloi Ofensivën e Madhe të Luftës Nacionalçlirimtare.

Ushtria turke përgatitet për Ofensivën e Madhe (1922)

Si sot 97 vjet më parë(26.08.1922), ushtria turke, e udhëhequr nga Mustafa Kemal Pashai (Ataturku), filloi Ofensivën e Madhe, ku u shkrua një nga epopetë më të mëdha të heroizmit në botë. Nga arkivi i Shtabit të Përgjithshëm kanë dalë fotografi të rralla nga Ofensiva e Madhe dhe Ataturku.


Fjalët Kyçe: Mustafa Kemal Ataturk , Ofensiva e Madhe