Erdogan publikon kabinetin e parë të sistemit presidencial

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, njoftoi të hënën vonë (9 korrik 2018) kabinetin e parë të sistemit presidencial, i cili përbëhet nga 1 ndihmëspresident dhe 16 ministra.

Administrata Presidenciale e Turqisë

Emrat e rinj të administratës presidenciale turke, të cilët Erdogani i prezantoi vetë me anë të një konference për shtyp në Kompleksin Presidencial në Ankara, janë:

 • Ndihmëspresident - Fuat Oktay
  • Ministër i Drejtësisë - Abdülhamit Gül
  • Ministre e Punës, Shërbimeve Sociale dhe Familjes - Zehra Zümrüt Selçuk
  • Ministër i Mjedisit dhe Urbanizimit - Murat Kurum
  • Ministër i Punëve të Jashtme - Mevlüt Çavuşoğlu
  • Ministër i Energjetikës dhe Burimeve Natyrore - Fatih Dönmez
  • Ministër i Arsimit Kombëtar - Ziya Selçuk
  • Ministër i Rinisë dhe Sportit - Mehmet Kasapoğlu
  • Ministër i Kulturës dhe Turizmit: Mehmet Ersoy
  • Ministër i Punëve të Brendshme - Süleyman Soylu
  • Ministër i Mbrojtjes Kombëtare - Hulusi Akar
  • Ministër i Shëndetësisë - Fahrettin Koca
  • Ministër i Thesarit dhe Financave - Berat Albayrak
  • Ministër i Industrisë dhe Teknologjisë - Mustafa Varank
  • Ministër i Bujqësisë dhe Pyjeve - Bekir Pakdemirli
  • Ministre e Tregtisë - Ruhsar Pekcan
  • Ministër i Transportit dhe Infrastrukturës - Mehmet Cahit Turan

Fjalët Kyçe: sistemi presidencial , sistemi presidencial turk , qeveri presidenciale , administrata presidenciale turke , Recep Tayyip Erdogan , Turqi