Edirneja, qyteti i vakëfeve

Disa vepra monumentale shekullore të ndërtuara nga vakëfet.

Edirne

Edirneja (ose Edreneja) renditet në krye të ish-kryeqyteteve ku ndjehet më shumë nocioni i vakëfit, nocion i fuqizuar me ndjenjën e filantropisë dhe solidaritetit. Ndjenjën shekullore të vakëfit e bartin në ditët e sotme shumë vepra monumentale që janë ndërtuar nga vakëfe të ndryshme në këtë qytet.


Fjalët Kyçe: Edirne , vakëf , vepra monumentale , Turqi