Afron Shën-Valentini, trëndafili sërish në qendër të vëmendjes

Kultivuesit turq të trëndafilave po punojnë fuqishëm nëpër serat e tyre për të plotësuar kërkesën e madhe në prag të Shën-Valentinit apo Ditës së të Dashuruarve.

Afron Shën-Valentini, trëndafili sërish në qendër të vëmendjes

Në Turqi kultivohen rreth 1 miliard trëndafila në vit dhe qendrat më të mëdha të kultivimit të kësaj luleje janë Isparta, Antalia, Izmiri dhe Jalova. Një pjesë e mirë e trëndafilave të kultivuar në Turqi eksportohen anembanë botës.


Fjalët Kyçe: Turqi , trëndafilat e Ispartas , trëndafil , Dita e të Dashuruarve , Dita e Shën Valentinit