Afrini, strofka terroriste në kufirin jugor të Turqisë

Provokacioneve të YPG/PYD/PKK njësitë e ushtrisë turke të vendosura në kufi u janë përgjigjur në kuadër të vetëmbrojtjes dhe rregullave të angazhimit me artileri, me obusë të tipit “Furtuna”.

Terrori i YPG/PYD/PKK

Dy ushtarë turq kanë rënë dëshmorë dhe një tjetër është plagosur këto 2,5 vitet e fundit, si pasojë e sulmeve ndaj postave kufitare të Hatayit dhe Kilisit nga rajoni i Afrinit në Siri, që gjendet nën kontrollin e organizatës terroriste YPG/PYD/PKK.

Sipas informacioneve të siguruara nga agjencia turke AA, në 2,5 vitet e fundit, nga rajoni i Afrinit, ku strehohen anëtarët e organizatës terroriste YPG/PYD/PKK, drejt postave kufitare turke janë kryer dhjetë sulme në Hatay dhe dy në Kilis.

Forcat e Armatosura Turke (TSK) kanë neutralizuar një numër të madh të terroristëve duke u kundërpërgjigjur ndaj këtyre sulmeve në përputhje me rregullat e angazhimit.


Fjalët Kyçe: YPG/PYD/PKK , konflikti në Siri , organizata terroriste PKK , zgjatimet e PKK-së , lidhja PKK-PYD , terrori i PKK , provokacion i hapur