97 vite rrugëtim nga pavarësia drejt të ardhmes

Me shpalljen e Republikës më 29 tetor 1923 në historinë e kombit turk u hapën dyert e një epoke të re dhe shprehja "Sovraniteti i takon pa kushte popullit" zuri vend në formën më të spikatur në drejtimin e shtetit.

Si u shpall Repbulika e Turqisë nga Ataturku?

Si sot 97 vjet më parë filloi një epokë e re në historinë e kombit turk dhe me shpalljen e Republikës në Turqi, shprehja "sovraniteti i takon pa kushte popullit" zuri vend në mënyrën më të qartë të saj në drejtimin e shtetit.


Fjalët Kyçe: sovraniteti kombëtar , Mustafa Kemal Ataturk , Kuvendi i Madh Popullor të Turqisë (TBMM) , Republika e Turqisë , 29 Tetori Dita e Republikës