Shtetet që kanë fituar Kupën e Botës

Që nga viti 1930, kur është organizuar për herë të parë, Kupën e Botës në futboll deri më tani e kanë fituar vetëm 8 shtete.

Kupa e Botës

Kampionati Botëror, i cili deri më tani është mbajtur 20 herë mes viteve 1930 dhe 2014, me përjashtim Luftën e Dytë Botërore, 5 herë është fituar nga Brazili, ndërsa Italia me Gjermaninë nga 4 herë ia kanë arritur qëllimit. Argjentina dhe Uruguaji e kanë fituar me nga dy herë Kupën e Botës ndërsa Anglia, Franca dhe Spanja nga një herë arritën të fitojnë. Kupën deri më tani e kanë fituar 5 shtete nga Evropa, 3 nga Amerika e Jugut, ndërsa nga kontinentet tjera nuk patur fitues. (Grafiku është përgatitur nga Anadolu Agency-AA)

 

Fjalët Kyçe: Kupa e Botës në Futboll Rusi2018 , Kupa e Botës në Futboll 2018 , FIFA 2018