Louisville përgatitet për përcjelljen e Muhamet Ali

Vazhdojnë përgatitjet për ceremoninë e varrimit të legjendës së boksit

Louisville (ShBA)

Muhammet Ali kishte lindur më 17 janar 1942 në Louisville të Shteteve te Bashkuara të Amerikës (ShBA). Ali ka qenë një boksier profesional amerikan dhe konsiderohet si një ndër boksierët më të mëdhenj në kategorinë e rëndë. Aliu ishte i njohur edhe për vlerat që mbështeti si: lirinë fetare dhe drejtësinë racore. Konsiderohet një ndër figurat më të njohura të sportit në 100 vitet e fundit. Për herë të parë kampion bote u bë në moshë 22-vjeçare. Nga liderët botërorë në ceremoninë e varrimit merr pjesë edhe Presidenti i Turqisë, Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan).


Fjalët Kyçe: Muhamet Ali , legjenda e boksit , Louisville (ShBA) , ceremoni varrimi