I pabazë dhe jorealist kërcënimi ndaj Turqisë për avionët F-35

Vazhdimi pa Turqinë i programit me kosto prej 400 miliardë dollarësh, për të cilin veçmas ka debate të mëdha në SHBA, supozohet se do të shtojë një ngarkesë prej 12 miliardë dollarësh për partnerët e tjerë. (AA)

Avioni Luftarak i Përbashkët, F-35

Nëse SHBA-ja ndal shitjet e avionit të gjeneratës së pestë, F-35, për Turqinë, apo nëse Turqia tërhiqet nga projekti, atëherë kjo gjë do të sjellë dëme me vlerë miliarda dollarë për Programin F-35, kostoja e të cilit është rreth 400 miliardë dollarë. (AA)


Fjalët Kyçe: Lockheed Martin , avion luftarak , F-35 , F-35A , Forcat e Armatosura të Turqisë , Forcat Ajrore të Turqisë , Avioni Luftarak i Përbashkët , Turqi , SHBA , trt shqip , trtshqip , lajme shqip