Vjeshtë në Kapadokia

Kapadokia është pa dyshim një vend me vlerë që duhet vizituar në çdo stinë, por më idealja është vjeshta.

Turqi/Kapadokia (Cappadocia)

Kapadokia bën pjesë në Listës e UNESC-s për “Trashëgiminë Botërore Natyrore dhe Kulturore”. Këto ditë luginat e veshura me ‘oxhaqet e zanave’ dhe formacionet shkëmbore natyrore janë veshur me tonet e ngjyrave të vjeshtës. Çdo vit kjo zonë turistike vizitohet nga rreth 3 milionë turistë dhe është një nga qendrat e rëndësishme turistike të Turqisë. Në vjeshtë, që është edhe stina më ideale për ta vizituar Kapadokian, turistët këtu i presin panorama shumë të bukura.


Fjalët Kyçe: Kapadokia , turizmi kulturor , turizmi fetar , turizmi alternativ , Turqi