Mardin, qyteti poetik i Turqisë

Rivendosja e qetësisë ka gjallëruar sërish turizmin në qytetin e tolerancës shekullore.

Mardin

Në Mardin, ku qytetarë me fe, gjuhë dhe kulturë të ndryshme bashkëjetojnë në vëllazëri, po përjeton një gjallërim në turizëm falë atmosferës paqësore që është siguruar në qytet. I njohur ndryshe si "qyteti poetik i juglindjes" së vendit Mardini i magjeps vizitorët me shtëpitë, xhamitë, tyrbet, kishat, manastiret historike dhe monumentet e ngjashme të besimit, të cilat janë ndërtuar në shpatin e një kodre. Turistë vendas dhe të huaj e ka kthyer timonin për në Mardin. Ata kalojnë momente të gëzueshme teksa vizitojnë qytetin, një simbol i tolerancës, ku njerëz të feve, gjuhëve dhe kulturave të ndryshme jetojnë së bashku për vite të tëra. (Fotografitë u mundësuan nga Halil İbrahim Sincar – agjencia e lajmeve AA)


Fjalët Kyçe: Mardin , kultura e bashkëjetesës , bashkëjetesa fetare , qytet poetik , Turqi , turizmi alternativ , turizmi kulturor , turizmi i besimit