Liqeni Çildir mahnit vizitorët me bukuritë e rralla që ofron nën petkun e dëborës

Ky liqen ka një sipërfaqe 120 kilometra katrorë dhe është liqeni i vetëm që ngrin tërësisht në Turqi.

Liqeni Çildir

Liqeni Çëlldër (Çıldır), që ndodhet 75 kilometra në jug të rrethit Kars, është liqeni i dytë më i madh i Anadollit Jugor (pas liqenit Van).   


Fjalët Kyçe: Liqeni Çıldır , Çildir , Anadolli Jugor