Dhelpra del për gjueti në dëborë

Aparati ynë ka kapur imazhe të larmishme nga gjuetia e dhelprave në terrenin e mbuluar me dëborë në këto ditë dimri.

Jeta e egër

Reshjet e shumta të dëborës dhe temperaturat e ulëta kanë ndikuar për keq jetën egër edhe në zonën e Anadollit Lindor. Në Kars trashësia e dëborës në disa vende i kalon 1 metër dhe termometri shënon deri në minus 31 gradë celsius. Pas reshjeve të shumta të dëborës dhelprat e kanë pasur të vështirë të gjejnë ushqim.


Fjalët Kyçe: dhelpra , Anadolli Lindor , Kars , jeta e egër