Zbulohen stoli të vjetra 4 mijë e 500-vjeçare pranë skeletit të mashkullit

Stolitë janë gjetur tek rrënojat Resulollu (Resuloğlu) në nënprefekturën Uurlludaë (Uğurludağ) të Çorumit në Turqi.

Stoli të vjetra 4 mijë e 500-vjeçare

Gërmimet arkeologjike që vazhdojnë tek rrënojat Resulollu (Resuloğlu) në nënprefekturën Uurlludaë (Uğurludağ) të Çorumit në Turqi janë zbuluar varret të vjetra 4 mijë e 500 vjet. Gjatë gërmimeve pranë skeleteve janë gjetur edhe stoli, armë dhe gjësende të ndryshme të cilat paraqesin gjetje të rëndësishme për botën shkencore. Gjësendet e gjetura pas riparimit dhe analizimit të tyre i dorëzohen muzeut.   


Fjalët Kyçe: stoli , gërmime arkeologjike , Resuloglu , Ugurludag , Çorum , Turqi